Selecteer een pagina

Bedrijvenmarkt MKB Zevenaar

foto kranten artikel Zevenaar Post

Klik hier voor een pdf van het artikel in de zevenaarpost

Artikel Zevenaar post 18 september 2019 door: Ab Hendriks

‘Bij zakendoen geldt de gunfactor’

MKB Bedrijvenmarkt scoort

‘ONDERNEMERS MOETEN EEN KLIK MET ELKAAR HEBBEN’

De Bedrijvenmarkt van het MKB Zevenaar met ruim veertig deelnemers trok onlangs veel belangstelling van ondernemers en vertegenwoordigers van meerdere gemeenten. Het doel om te netwerken en kennis over te dragen is volgens de organisatoren ruimschoots bereikt. Ook de vier meest uiteenlopende lezingen trokken de aandacht.

ZEVENAAR – MKB Zevenaar bestaat tien jaar en is sinds 1 januari gefuseerd met MKB Rijnwaarden. De twee culturen zijn inmiddels feilloos in elkaar opgegaan. “Je ziet nu meer verschillende ondernemers, ZZP’ers dienstverleners.Dit is een bijzonder gemêleerd gezelschap. Tijdens de Bedrijvenmarkt hebben zich meer nieuwe leden gemeld”, vertelt Rosa Künne. “Dit komt onder meer door onze uitgangspunt vermaken, verbinden en versterken.

Die eigenschappen zijn noodzakelijk om elkaar te vinden en vooral zaken met elkaar te doen.” “Tijdens onze Bedrijvenmarkt zag je dat gebeuren, want ondernemers zochten elkaar op, ze spraken in de stand over een mogelijke samenwerking. Er was hierdoor veel face-to-face contact en men gebruikte 3-dimensionale presentatiemogelijkheden om over hun bedrijf te vertellen”, aldus Ronald Lubbers. “Die samenwerking heb ik zelf ook ervaren. Ik heb in Giesbeek een mediabedrijf en Rosa Künne werkt in Oud-Zevenaar als grafisch ontwerper. Wij weten inmiddels wat wij voor elkaar kunnen betekenen. We hebben ook ervaren, dat ondernemers samen een klik moeten hebben en elkaar wat willen gunnen, ook omzet, pas dan doe je succesvol zaken.”

“We hebben als MKB Zevenaar daadwerkelijk laten zien dat deelnemen aan onze Bedrijvenmarkt succesvol kan zijn. En jawel, de deelname kost tijd, energie en een kleine financiële bijdrage, maar die zijn het alleszins waard. De belangrijkste reden voor de bezoekers en standhouders om deel te nemen aan een beurs is om doelgroepen te bereiken. Bereiken in de zin van met hen in contact komen en hun boodschap over te brengen.” “De aanwezigheid van de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD) op de Bedrijvenmarkt is daarvan een goed voorbeeld. De RSD was hier om passende arbeidsplaatsen te zoeken voor mensen die om meerdere redenen zelf moeilijk een betaalde baan of vrijwilligerswerk kunnen vinden.Dan is het logisch dat RSD ook via de Bedrijvenmarkt contacten legt.”

“Wij zijn als vereniging voor midden- en kleinbedrijf het gehele jaar actief voor onze leden”, weet Rosa Künne. “Wij bezoeken onder meer de bedrijven van onze leden. De bezoeken geven inzicht in de bedrijfsvoering, de producten of dienstverlening van iemand anders. Uitermate interessant, Je kunt elkaar inspireren! Ook doen veel aan ontspanning. Binnenkort zijn we te gast bij Freddy Haller van Halsaf-Vitaal de Veldschuur. We gaan het deze avond hebben over gezond leven, betere voeding en meer bewegen!”

Vaardigheden

Gepubliceerd op

september 18, 2019

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *